Ljubav

Direktno.rs

30. 11. 2022. 21:50 0

U redu je lagati da biste došli do seksualnog užitka?

Postoji mesto u mozgu zbog kog "činimo sve" kad detektujemo potencijalni užitak, pa je "logično i normalno" da lažemo osobu koja nas privlači da bi što pre došli do seksa.

To se stalno događa da jedna ili obe strane lažu da bi što jače privukle osobu koja ih privlači, a sada postoji i naučno istraživanje koje kaže da je to u redu.

Radi se o Magazinu za eksperimentalnu psihologiju u kom postoji podatak da je sasvim normalno lagati radi seksualnog užitka.

Kada se nađete u blizini osobe koja vas privlači vaš mozak ustanovi potencijalni užitak i učiniće sve da do njega dođe, isti princip je i s hranom i pićem.Iako se to možda kosi sa vašim karakterom, kada ne biste lagali i ulepšavali, u situacijama gde dolazi do zadovoljavanja "primitivnog" dela ličnosti, budi se najstariji centar u mozgu i čini sve da bude srećan.

"Kada postoji mogućnost seksa, ljudi su skloni da promene svoje stavove i da dopune i preokrenu priču o sebi", saopštili su istraživači Univerziteta u Ročesteru, piše "Metro".

U istraživanju je učestvovalo 600 heteroseksualnih studenata koji su imali interakcije s pripadnicima drugog pola. Bili su podeljeni u dve grupe i trebalo je da budu drugačijih stavova od onih koje su imali njihovi sagovornici.

Međutim, deo grupe je pre razgovora imao priliku da vidi slike seksualne konotacije i ta grupa je nesvesno samo potvrđivala stavove druge strane iako je rečeno da to ne čine.

To je dokazalo pretpostavku da će osobe kojima je u podsvesti seksualna želja lagati, potvrđivati, povlađivati, ulepšavati ili naprosto učiniti šta god je potrebno da dožive seksualni užitak.

Postoje istraživanja koja su pokazala da će mnogi slagati atraktivnog stranca o broju partnera s kojima su imali seksualne odnose.

Sve ovo, kažu naučnici, jeste normalno, ali svakako treba nastojati da se laganje, ako već nije moguće kontrolisati u potpunosti, treba smanjiti do minimuma.

Svako želi da se prikaže boljim, pametnijim, uspešnijim, lepšim, ali ukoliko budete preterivali, i druga strana će imati potrebu da vas dostigne u svim vrlinama, pa je moguće da će obe strane doživeti veliko (neprijatno) iznenađenje kad se probude ujutru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati