Kultura

[ Izvor: Mediji ]

18. 08. 2024. 21:59 2

Žarku Lauševiću posthumno dodeljena nagrada Srce Sarajeva

Na večerašnjoj dodeli, u ovoj kategoriji bili su još i Ermin Bravo („Znam kako dišeš“) i Uliks Fehmiu („Poziv“).

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije dodeljuju se u dve kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija dodeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu), prenosi N1.

Za najbolju glumicu u drami proglašena je Jasna Đuričić („Znam kako dišeš“), a u komediji Olga Odanović („Radio Mileva“).

Nagrade su još dobili Alen Muratović (najbolji glumac – komedija), Nermin Hamzagić (režija, „Znam kako dišeš“), Elmir Jukić (najbolja režija, komedija „Radio Mileva“), Jasmila Žbanić i Elma Tataragić (najbolji scenario, drama „Znam kako dišeš“), Jelena Kordić Kuret („Znam kako dišeš“, najbolja ženska epizodna uloga u dramskoj seriji), Mirvad Kurić (najbolja muška epizodna uloga u „Znam kako dišeš“), dok su Lazar Dragojević („Znam kako dišeš“) i Kris Gavrić („Radio Mileva“) osvojili nagrade za zvezde u usponu.

Podsetimo, Žarko Laušević preminuo je 15. novembra 2023. godine, posle kraće i teške bolesti.

U svom bogatom umetničkom stvaralaštvu ima veliki broj filmova, serija, pozorišnih komada, ali i nekoliko knjiga. Nedavno je emitovana i serija po njegovim knjigama i po njegovom životu pod nazivom „Pad“.

Laušević je napisao serijal knjiga s podnaslovom Dnevnik jedne robije, o godinama koje je proveo u zatvoru. Serijal čine: prva „Godina prođe, dan nikad“ (2011), zatim „Druga knjiga“ (2013) i „Sve prođe, pa i doživotna“ (2018), „Padre, idiote“ (2022). Sve one su doživele ogromne tiraže.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati