Kultura

[ Izvor: Mediji ]

15. 11. 2023. 17:42 2

Glumci potonuli zbog smrti Lauševića: Šok, ljubav, zahvalnost...

Glumac Žarko Laušević preminuo je u 63. godini nakon teške bolesti. Brojne kolege ostale su u šoku i tužnim porukama opraštaju se od velikog glumca.

Tužnim povodom oglasila se njegova koleginica Svetlana Ceca Bojković, koja je uspela da izusti samo dve rečenice.

"Užasno stvarno. Nemam šta da kažem, zanemela sam potpuno", rekla je.

Glumac Voja Brajović oglasio se Telegraf.rs uz poruku da voljenog Lauša nikada niko neće moći da zameni.

- Šta da kažem? Jako mi je teško da pričam o tako potresnoj vesti da je preminuo naš legendarni Žarko. Ovo je strašno vreme, ne znam šta se dešava, ovo je kao neka drama, izubili smo najveće, najznačajnije.... Mesto ni Lauševića, ni ostalih koji su nas nažalost napustili, niko nikada neće moći da zameni - rekao  je Brajović.

Brajović je naveo da je ovo drama i tragedija, koju je nažalost Laušević živeo zbog strašne tragedije koja mu se dogodila.

- Kao što kažem, ovo je kao neka antologijska drama, što je nažalost zbog tragedije bio i ceo njegov život. Drago mi da je iza sebe ostavio tolika dela, ali ne samo kao glumac, već i knjige, nekoliko slika - što na primer javnost ne zna. Tamo u Americi se bavio ikonopisom - rekao je Brajović za Telegraf.

Glumac Milan Marić danas se oprostio od svog kolege Žarka Lauševića (1960-2023) porukom u kojoj se, između ostalog, zahvalio što je bio divan kolega, pun strpljenja, saveta i razumevanja.

Njegovo pismo prenosimo u celosti.

"Žare,

Ne znam kako se ovo radi, nikada nisam pisao ovako nešto. A je*iga, i teško mi je. Da li bi prvo trebalo da ti se zahvalim? Da napišem: "Hvala ti što si bio takav glumac"? Moram prvo da napišem glumac, jer sam te zapravo tako upoznao. Kroz uloge. Upoznao kroz uloge?! Kako to naivno zvuči, ali znaš na šta mislim.

Možda bi ipak trebalo da napišem: "Hvala ti što si bio takav kolega". To zvuči prisnije i intimnije, a i zaista jeste. Morao bih onda obavezno da dodam da si bio divan kolega, pun strpljenja, saveta i razumevanja za nas "balavce". A to sve znaš, to sam ti sve već rekao. I nisam jedini.

A ako bih napisao samo "Žare, hvala ti", to bi onda značilo da se opraštam od tebe i kao glumca i kao kolege, ali i onoga što smo izgradili ti i ja van filmskog seta.

A o tome mi je zapravo najteže da pišem.

Probaću.

Hvala ti za poverenje.

Hvala ti za osmehe.

Hvala ti za vreme.

Hvala ti za podršku.

Hvala ti za lekcije.

Hvala ti za nežnost.

I hvala ti za prijateljstvo.

Možda je rođenje svakog čoveka njegov najveći uspon, sve ostalo je pad.

Tvoj Mare."

TV voditelj Ivan Ivanović, kod kog je glumac Žarko Laušević imao poslednje veliko gostovanje, oglasio se nakon smrti slavnog glumca na svom Tviter profilu.

On je podelio fotografiju sa Lauševićem koja je zabeležena tačno na današnji datum, pre pet godina.

"Na današnji dan, pre tačno 5 godina! Veseli, zdravi i blago cvrcnuti. Divna Rada, nasmejan Žare i ja. Eto, prođe, dobri moj", napisao je Ivanović.

Mima Karadžić mnogo godina je proveo sa Žarkom Lauševićem, a jedan jedan deo života proveli su i kao cimeri.

S obzirom na to da ga je odlično pozvao, Mimu smo pozvali nakon tužne vesti o Žarkovoj smrti.

- U šoku sam... - jedva je rekao Mima.

- Ne bih pričao o ovome, ne mogu... - kazao je jedva Karadžić za Telegraf.rs.

Mima Karadžić i Žarko Laušević igrali su zajedno u seriji "Kalkanski krugovi", to je jedno od svežijih zajedničkih ostvarenja ova dva velika glumca.

Malo poznata priča je ta da je Laušević bio i kum na Miminom venčanju sa Sunčicom Đurić. U to vreme Mima i Žarko bili su cimeri. Ljubav između Sunčice i Mime nije dugo trajala, pa je svako krenuo svojim putem. Kako se priča, i kumstvo dvojice glumaca postalo je sve tanje i tanje, pa dugo navodno uopšte i nisu bili bliski, pisali su domaći mediji.

- Kum mi je bio Žarko Laušević. Žarko i ja smo ceo život proveli, nekako... - ostao je nedorečen Karadžić gostujući u emisiji "TV lica kao sav noramalan svet".

Tužnu vest o smrti Žarka Lauševića jutros je primio njegov kolega Branislav Lečić. koji se oglasio za Telegraf.rs potresnim rečima.

- To je neko ko je mlađi od mene četiri godine, a nekako mislim da cela moja generacija odlazi. Mnogo je bio veliki moj prijatelj i veličanstven glumac i neko ko je bio multitalentovan i za pisanje i za slikanje. Njegova tužna životna sudbina je sigurno uticala da ode pre vremena. Neće Žarko biti u mom srcu nikada zaboravljen - rekao je Lečić za Telegraf.rs.

Branislav Lečić i Žarko Laušević dugogodišnji su prijatelji i kolege. Pamtimo ih po najvećim ulogama koje su ostvarili u srpskoj i jugoslovenskoj kinematografiji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati