Kultura

[ Izvor: Mediji ]

11. 11. 2023. 15:52 1

Čkalja je svoju ženu verio prstenom od 50 dinara (FOTO)

Poznati glumac Miodrag Petrović Čkalja rođen je 1. aprila 1924. godine u Kruševcu. Bio je jedan od omiljenih komičara bivše Jugoslavije, a njegove uloge, šale i izjave iz kultnih filmova se i danas prepričavaju.

Iako je bio izuzetno popularan, Čkalja je privatno živeo kao "sav normalan svet". Odlasci na pijacu bili su njegova svakodnevica, a tome je govorila Čkaljina supruga Dragica.

Venčali su se 1948. godine, a malo je falilo da do tog čina ne dođe.

- Društvo je bilo raspoloženo. Dosetke i šale pljuštale su svakog trenutka. Oni koju su poslom dolazili zastajkivali su misleći da se snima neki film. Zadirkivanja na račun jednog smešnog, mršavog, vižljastog čoveka postajala je sve žešća. Ma nema govora, ona sigurno neće doći! U poslednjem trenutku se predomislila - rekao je Ljubiša Bačić, Čkaljin prijatelj, preneo je Blic.

Međutim, u poslednjem času pojavila se Dragica u crnoj kecelji.

- Pa gde si, Dragice? Ovi ovde mi izvadiše "dušnik na pamuk" - rekao je Čkalja, a nakon ozvaničenja braka, usledila je skromna proslava u krugu najbližih.

Dragica je godinama kasnije prepričavala njihove bračne početke, koji su bili veoma skromni. Šta više, venčani prsten dobila je posle tri meseca, ali ga je igrom slučaja izgubila.

- Ponekad je utrčavao u najvećoj gužvi, ali s buketom u rukama. Posle tri meseca, Čkalja mi je doneo prsten. Kupio ga je za 50 dinara kod "Gramaga". Nažalost, u seljakanju iz stana u stan, izgubila sam tu najdragoceniju uspomenu. U početku našeg braka stanovali smo u nameštenoj sobi u Nebojšinoj ulici. Od tada do danas selili smo se pet puta. Za svaki novi komšiluk Čkalja je predstavljao pravu atrakciju. U bilo koje vreme zvonili bi na vrata i tražili da ga vide, ili da im da autogram sa slikom - ispričala je u jednom intervjuu Dragica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati