Kultura

11. 10. 2023. 13:40 4

Laušević u javnosti posle bolnice: Ovacije za "Heroja Halijarda"

U prepunoj MTS dvorani u Beogradu održana je premijera filma "Heroji Halijarda" scenariste i reditelja Radoša Bajića. U društvu autora ovog ostvarenja i Petra Božovića publici je došao da se pokloni i Žarko Laušević.

Desetominutni gromoglasni aplauz na kraju projekcije potvrdio je da je celokupna ekipa ovog ratnog spektakla snimila nesvakidašnji projekat o kome će se tek pričati.

"Heroji Halijarda" prate sudbinu porodice Jović. Glavni junak ove priče je otac Kosta, kog tumači Žarko Laušević. Kosta ima tri sina i ćerku. Dok se Mirko (Nikola Rakočević) bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten (Vučić Perović) pridružio se partizanima, a Ilija (debi na filmu Čubrila Čupića), najmlađi muški naslednik, koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dve strane.

- On je snažan čovek, pametan, mentalno vrlo jak. To je život, nekada naiđu i muke i problemi. On se ozbiljno nosi sa svojim problemom. Molim Boga, a i uveren sam da će on naći snagu i da će pobediti - otkrio je Radoš Bajić pred premijeru filma.

Žarko Laušević bio je nedavno na bolničkom lečenju u "Bežanijskoj kosi", u kojoj je boravio zbog problema s plućima. Glumac je prebačen na kućno lečenje. On je nedavno završio snimanje treće sezone "Kalkanskih krugova", gde tumači lik Velibora Matića.

Žarko je pre "Kalkanskih krugova" snimao film "Ruski konzul". Rad cele ekipe je prilagođen Lauševiću. Dan snimanja traje 10-12 sati, ali Žarko snima do pet i manji broj scena.

Pre projekcije crvenim tepihom su prošetali glumci Nela Mihailović, Nina Nešković, Nikola Rakočević, Radovan Vujović, Branko Janković, Čubrilo Ćupić, Ivan Vučković i Đorđe Marković.

Premijeru nije propustila ni glumica Anđelka Prpić u pratnji supruga Marka, a film su pogledali i Andrija Milošević, Petar Strugar, Suzana Mančić i drugi.

Radoš Bajić najviše se obradovao dolasku najmlađih unuka Aleksandra Bajića i Filipa Jočića, koji su stigli u pratnji njegove dece Nedeljka i Jelene. - Najvažnija je poruka koju šalje ovaj film - rekao je Matija Bećković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati