Kultura

[ Izvor: N1 ]

28. 05. 2023. 12:53 8

Tamara Dragičević: Stalo im da se naš glas ne čuje

Glumica Tamara Dragičević izjavila je povodom optužbi da glumci ne treba da se bune jer glume u serijama koje sponzoriše Telekom da je to pokazatelj da ih vlast doživljava kao pretnju i da joj je stalo da se glas glumaca ne čuje.

Sve je počelo od prozivki da glumci koji igraju u serijama „Telekoma“ ne bi trebalo da protestuju, da se bune ili govore protiv vlasti. Zatim je usledila opaska predsednika izvršnog odbora SNS-a Darka Glišića da glumci kojima se ne sviđa režim „idu negde drugde da glume“, na koju je nekoliko glumaca reagovalo i negodovalo. Glumcima je juče poruku poslao i predsednik Srbije.

Smatra da građani koji su izašli juće i protestovali žele da se zaustavi nasilje u bilo kom obliku, i da su glumci deo tog naroda.

- To što svi reauju na našu želju da kažemo šta mislimo, da buidemo iskreni i da iznesmo svoj stav, i želja da nas etiketiraju kao lopove i ljude koji ombanjuju narod je velika greška, ali i pokazatelj da nas doživljavaju kao pretnju i da im je stalo da se naš glas ne čuje. A oni ne znaju mnogo o nama i mnogo greše. Mi radimo ono što volimo, i mi smo na Akademiji učeni da je najvažnija istina - rekla je Dragičević.

Dodaje da se „napadom na glumce napada istina i napada se podrška narodu“.

- 3. maja smo svi ranjeni, kao društvo, i kada se odlučite da kažete javno: ‘Nismo dobro’ i ‘Hajde da vidimo šta ćemo’, neko nema sluha za to, napada vas i govori neistine. Svedok sam velike neistine koja se ovih dana iznosi u medijima jer sam jedna od tih glumaca čije honorare iznose… S jedne strane se ne plašim ničega i nikoga, ali boli kada neko navlači gnev na vas i boli kada shvatite da to nije slučaj samo sa nama glumcima. To je princip koji se ponavlja konstantno u svim profesijama i u svim sferama društva.

Pita se da li je moguće da smo kao društvo došli do toga da ne smemo da kažemo šta mislimo i da iskažemo nezadovoljstvo?

- Da li je to kažnjivo? Da li nemaš prava da budeš iskren, i da li je moguće da važi: ‘Ćuti’ i ‘Skloni se’? I sada kada je došao momenat – nije u redu, nije fer da ćutimo… Ukoliko neko misli da je u redu da nas deli na one koji žive dobro i na one koji treba da ćute, to nije istina. Mi svi živimo loše - poručila je Dragičević.

Govoreći o optužbama da glumci uzimaju novac od Telekoma i da zato nemaju prava da se bune, ona je javno zapitala ko plaća glumce i konstatovala da se radi o novcu iz budžeta, novcu građana Srbije.

- To je novac građana, nije to nečiji novac koji smo mi uzeli i oteli. Zaradili smo ga svojim radom, pošteno. Zamolila bih i da se prestane sa iznošenjem laži i neistina - apelovala je sagovornica N1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati