Kultura

Direktno.rs

19. 01. 2023. 10:32 0

Kako je Duško Radović spasio Marka Jankovića?

Marko Janković je svojevremeno sarađivao i sa Duškom Radovićem.

Legenda novinarstva Marko Janković preminuo je u 76. godini. Tokom karijere, sarađivao je sa mnogim ljudima, između ostalog i sa Duškom Radovićem. I to dok su radili na radiju Studio B.

Marko Janković je jednom prilikom javno ispričao kako mu je Duško Radović spasio život.

- Još je drug Tito bio živ. Jedno veče sam ja radio, 13. na 14. januar. Kada je otkucala ponoć, pustio sam neke pričice s francuske ploče, "Ptičice su cvrkutale". I u ponoć sam rekao: "Uz cvrkut ptica, dočekasmo i ovo, čestitam vam što ste izdržali toliko dugo." Onda je javilo 100-ak ljudi, nismo smeli da ih puštamo u program, koji su rekli: "Hvala, Marko, što si nam čestitao Srpsku novu godinu." I ja sav ponosan odem kući, legnem da spavam srećan, da bi ujutro stigao rano na posao, na svoju smenu prepodnevnu.

Pogledam ove moje za raspored, u rasporedu mene nema. Odem kod mog velikog prijatelja i prvog mog urednika Dragana Jelića u zabavnom programu, koji mi je dao svoju prvu emisiju "Od doručka do ručka", a on mi kaže: "Ne znam što te nema u rasporedu. Idi kod Duška Radovića, on je zamenik glavnog urednika. On te je sklonio." Vraćao sam ploče u fonoteku, to mi je bio posao tih mesec dana.

Odem ja ponosno kod Duška, kažem mu: "Pa Duško, zašto ste Vi mene sklonili iz programa?" On me pogleda i kaže: "Umorni ste, Marko. Previše ste umorni." Ja mlad, svež kao nikad do sad. Skočim, kažem: "Duško, pa nema smisla. Ja sam pun želje da radim. Ja sam mlad." On kaže: "Ne, ne. Umorni ste, Marko. Mnogo ste umorni" Ja iskoristim poslednju svoju ideju da mu postavim ključno pitanje: "Duško, kad već sam umoran i kada ne treba da radim, zašto me niste poslali u Vrnjačku Banju da se odmorim, nego ste me stavili da slažem ploće?" A on me pogleda onako šeretski, opsuje me i kaže: "Slušaj, mali. Spasao sam ti glavu. Mogli su da te linčuju. Svašta je bilo" - rekao je Marko Janković.

Pozitivno je pričao i o legendarnom di-džeju Zoranu Modliju.

Podsetimo se i razgovora koji je Marko Janković ima svojevremeno sa Borom Đorđevićem:Kao i njegove špice noćnog programa radija Studio B:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati