Kuhinjica
13. 12. 2025. 07:13 0
Ako volite čupavce, obožavaćete i ovu posnu verziju: Jeftini, a brzo se spremaju
Iako nam na pomen čupavaca prva asocijacija bude na bogatu glazuru od mleka i maslaca, postoji recept koji je toliko dobar, da ćete zaboraviti na original. Ova posna verzija je idealna za sve koji poste, ali i za one koji žele da uživaju u laganijem i jeftinijem kolaču.
Bez mleka i jaja, postaju neverovatno sočni, a tajna je u posebnoj bazi za biskvit i prelivanju glazurom dok su još topli!
Recept za posne čupavce
Sastojci za biskvit:
- 300 g brašna
- 150 g šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml vode (ili kisele vode za vazdušastost)
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
Sastojci za glazuru i posip:
- 200 g šećera
- 100 ml vode
- 50 g kakao praha
- 50 ml ulja
- 100 g kokosovog brašna
Priprema:
Pomešajte suve sastojke za biskvit, pa dodajte ulje i vodu. Mutite dok smesa ne postane homogena.
Pecite u plehu obloženom papirom za pečenje na 180°C oko 25 minuta, dok biskvit ne dobije zlatnu boju.
Dok se biskvit hladi, prokuvajte vodu i šećer za glazuru, pa dodajte kakao i ulje. Ostavite da se malo prohladi.
Isecite biskvit na kocke. Svaku kocku umočite u mlaku glazuru, pa odmah uvaljajte u kokosovo brašno.
Ostavite ih da se potpuno ohlade pre služenja.
Komentari 0
ostavi komentar