Kuhinjica
15. 09. 2025. 07:18 0
Piletina u sosu od šampinjona! Ručak za čitavu porodicu
Ako ste ljubitelj mesa, onda možete da napravite ukusnu piletinu za ručak.
Sastojci:
četiri pileće šnicle
500 g šampinjona
glavica crnog luka
pola maslaca
200 ml pavlake za kuvanje
kašičica senfa
so, biber
malo karija
Priprema:
Pileće šnicle istanjite tučkom za meso, posolite, pobiberite i pospite karijem. Ostavite da odstoje desetak minuta. U tiganju na maslacu propržite šnicle dok ne porumene. Kada je piletina gotova, izvadite je iz tiganja i ostavite sa strane, a u tiganj dodajte sitno seckani luk i prodinstajte.
Dodajte mu malo kasnije iseckane šampinjone, nalijte malo vode i poklopite. Pošto voda uvri, sipajte pavlaku i kašičicu senfa i po želji još začinite. Kada se i šampinjoni lepo izdinstaju, vratite piletinu u tiganj i neka malo odstoji u sosu, pa služite.
Komentari 0
ostavi komentar