Kuhinjica
30. 05. 2025. 07:00 0
Domaća pašteta bolja nego kupovna - recept koji morate da isprobate
Ako ste ljubitelj brzih i ukusnih namaza - domaća pileća pašteta je pravi izbor za vas! Savršena je za doručak, užinu ili laganu večeru, a možete je jesti uz povrće kao zdrav zalogaj.
Recept za pileću paštetu je jednostavan i sigurni smo da će vam se dopasti.
Sastojci:
500 g pilećeg mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
100 g putera
100 ml pavlake za kuvanje
So
Biber
1 kašičica senfa
Peršun
Priprema:
Piletinu skuvajte u slanoj vodi negde oko pola sata, pa ga onda procedite i ostavite da se malo prohladi. Potom, na vrelom ulju na tiganju propržite iseckani crni luk sve dok ne promeni boju, pa tek onda dodajte sitno seckan beli luk i pržite još oko dva minuta.
Kada se piletina bude ohladila, ubacite je u blender, zajedno sa proprženim lukom, puterom koji je odstojao na sobnoj temperaturi, pavlakom za kuvanje, soli, biberom, peršunom i senfom. Blendajte sve dok ne dobijete glatku smesu.
Kada je pileća pašteta gotova, prebacite je u neku staklenu posudu i prekrijte plastičnom folijom ili poklopcem ako ta posuda ima i držite je najmanje dva sata u frižideru pre nego što je poslužite. Možete je mazati na tost, hlen ili krekere i odličan je izbor za doručak od domaćih sastojaka.
Komentari 0
ostavi komentar