Kuhinjica
18. 03. 2025. 07:00 0
Čokoladni kolač sa kafom! Italijanska poslastica kojoj nema ravne
Čokoladni kolač sa kafom po italijanskom receptu je sočan i vrlo jednostavan za pripremu.
Sastojci:
240 g brašna
2 velika jajeta
140 g smeđeg šećera
250 ml kafe
100 g rastopljenog putera
1 kašika vanilinog ekstrakta
2 kašičice praška za pecivo
1 prstohvat soli
25 g skroba
50 g čokoladnih komadića
Za glazuru:
50 g šećera u prahu
15 ml kafe
Priprema:
Kako biste napravili ovaj kolač, prvo ubacite brašno i skrob u činiju. Dodajte 2 kašike praška za pecivo, prstohvat soli i sve pomešajte. Nakon toga otopite puter i ostavite da se ohladi. U drugu činiju ubacite smeđi šećer, dodajte dva jajeta, kašičicu vanilinog ekstrakta i mutite mikserom dok se smesa ne zgusne. Zatim u tu smesu dodajte otopljeni puter, malo po malo, muteći mikserom.
U tu smesu ubacite brašno i kafu, kontinuirano muteći mikserom. Nakon toga ubacite čokoladne komadiće i promešajte. U tepsiju obloženu papirom za pečenje ubacite smesu. Pecite na 180 stepeni C, 45 minuta.
Nakon toga napravite glazuru tako što ćete da pomešate šećer u prahu i kafu. Dobro promešajte i kada je kolač ohlađen, prelijte ga glazurom i ukrasite zrnima kafe.
Komentari 0
ostavi komentar