Kuhinjica
22. 02. 2025. 07:11 0
Slana torta sa tost hlebom i ajvarom! Domaćice će biti oduševljene
Kada vam se najave gosti, nema ništa nezgodnije nego pitanje čime da ih poslužite. Uvek je naravno dostupna kupovna hrana koja se samo ispeče i bude spremna, ali najlepše je kada sami pripremite i budete ponosni na svoje kulinarsko umeće.
Zato je ova slana torta od tost hleba i ajvara poseban gušt za sve vaše goste, a recept je toliko prost da će sve biti gotovo dok se gosti ne pojave pred vratima.
Sastojci:
24 kriške tost hleba
300 g majoneza
100 g ajvara
150 g pavlake
100 g šunke
150 g rendanog kačkavalja
2 kuvana jaja
3 kornišona
po želji 50 g mariniranih pečuraka
Priprema:
Isecite krajeve tost hleba i poređajte šest komada na posudu na kojoj ćete servirati tortu. Premažite ih pavlakom, stavite malo kačkavalja, pa preko poređajte kriške šunke. Preko toga namažite još jedan tanak sloj pavlake, pa sledeći red poređajte sa tost hlebom.Premažite ga mešavinom kečapa i 100 g majoneza, preko izrendajte kornišone i isecite sitnije pečurke, pa poređajte sledeći red sa prepečenim hlebom.
Taj red namažite majonezom, pa stavite kačkavalj i dva kuvana jaja, pa treći red poređajte tost hleb. Prelijte mešavinom ostatka majoneza i ukrasite šunkom ili rendanim jajetom.
Ostavite u frižideru da se ohladi, a ako nemate vremena, dovoljno je i pola sata. Isecite na željene komade i uživajte u ukusu.
Komentari 0
ostavi komentar