Kuhinjica
08. 02. 2025. 07:09 1
Ovako Mađari spremaju prženice! Neodoljivog su ukusa zbog jednog sastojka (VIDEO)
Recept za prženice svima je dobro poznat, s toga vam ovoga puta donosimo recept za prženice na mađarski način.
Tajni sastojak koji dodaju u toku pripreme će vas raspametiti.
Sastojci:
za 5 osoba
20 kriški starog hleba
10 kriški topivog sira
300 g izrendanog topivog sira
300 ml mleka
100 g brašna
4 jaja
ulje za prženje
Priprema:
U dublju posudu sipati mleko. U drugoj posudi dobro umutiti jaja. U treću sipati brašno, a u četvrtu rendani sir. Kriške jako kratko umočiti u mleko, odmah ih izvaditi i između dlanova i iscediti.
Na jednu krišku staviti komad sira, pa preklopiti. Spremljene sendviče prvo uvaljati u brašno, pa u jaje. Zatim spustiti u tanjir sa sirom, pa odozgo rasporediti malo sira.
U tiganju dobro zagrejati ulje, pa pržiti kriške s jedne i s druge strane dok ne dobiju lepu, rumenu koricu.
Gotove prženice vaditi na papirni ubrus, kako bi se ocedile od viška masnoće.
Pripremati jednu po jednu prženicu. Dakle, kratko umočiti u mleko, preklopiti, uvaljati u jaje, brašno, posuti sirom i odmah spuštati u vruće ulje. I tek onda spremati drugu prženicu.
Nipošto ne pripremiti sve odjednom, pa tek onda pržiti, jer će kriške, čekajući, omekšati od mleka i zbog toga posle upiti puno ulja i raspasti se.
Komentari 1
ostavi komentar