Kuhinjica
27. 01. 2025. 07:21 0
Banana tart sa čokoladom koji se lako pravi! Ukusan, a kremast
Kad god želite da se malo zasladite, ili prosto da sebi popravite raspoloženje, kolači su sjajan izbor, a ovoga puta vam predlažemo sočni banana tart sa čokoladom.
Priprema je vema jednostavna, čak i za početnike. Odlična strana ovog kolača je što možete da iskoristite voće po želji.
Sastojci:
3 kašike šećera
200 ml pavlake za šlag
300 ml mleka
300 ml pavlake za šlag
1 kašika vanilinog šećera u prahu
2-3 kašike čokoladnih mrvica ili sitno seckane čokolade
Za ukrašavanje:
2 banane
200 ml pavlake za šlag
Priprema:
U činiji pomešajte usitnjeni keks, otopljeni maslac i mleko. Smesu utisnite u kalup za tart prečnika 26 cm s odvojivim dnom.
Smesu utisnite čvrsto, ali ne prejako kako podloga ne bi postala previše tvrda. Stavite u frižider dok pripremate ostatak kolača. U maloj posudi promešajte prašak za puding sa šećerom i 5 kašika mleka.
Ostatak mleka stavite u šerpu zajedno s pavlakom za šlag pa zagrejte skoro do ključanja.
Skinite sa vatre i dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i kuvajte konstantno mešajući dok se ne zgusne, 2-3 minuta.
Puding prekrijte folijom da sprečite stvaranje korice i ostavite ga da se hladi otprilike 30 minuta. Pavlaku za šlag izmiksujte sa šećerom u prahu dok ne dobijete čvrsti šlag.
Na ohlađenu podlogu rasporedite sloj šlaga. Po šlagu ravnomerno pospite čokoladne mrvice ili sitno seckanu čokoladu.
Preko šlaga i čokolade rasporedite ohlađeni puding i poravnajte površinu. Za ukrašavanje, izmiksujte pavlaku za šlag i ukrasite kolač.
Banane narežite na kolutove i rasporedite ih po kolaču. Ukrašavanje možete da uradite odmah ili neposredno pre posluživanja kako bi banane bile sveže.
Komentari 0
ostavi komentar