Kuhinjica
25. 12. 2024. 07:07 0
Jelka od lisnatog testa! Praznični hit - lako se pravi, a brzo jede (VIDEO)
Pogledajte kako se pravi novogodišnja jelka od lisnatog testa!
Sastojci:
2 rolne lisnatog testa
220 g kuvane šunke
2 žumanceta za premazivanje
Priprema:
Tražite pecivo koje je ukusno, brzo se sprema i u sebi nosi duh praznika?Novogodišnja jelka od lisnatog testa je pravi izbor!
Odmotajte prvo lisnato testo na radnu površinu i stavite kuvanu šunku da oblikuje jelku. Na vrh stavite drugu rolnu lisnatog testa i dobro pritisnite sa svih strana. Nožem napravite rezove od vrha drveta do podnožja, rezbareći strane, a zatim dno. Napravite grane drveta tako što ćete iseći trake sa desne i leve strane, vodeći računa da ostavite centar (oko 1-2 cm).
Nastavite na ovaj način do kraja drveta i kada su grane gotove, nastavite da uvijate svaku granu. Premažite jelku jajetom i prebacite je u rernu. Pecite na 200°C 30 minuta. Poslužite jelku na dasci za sečenje i uživajte.
Komentari 0
ostavi komentar