Kuhinjica
24. 11. 2024. 07:20 0
Kuvate krompir? Osim soli i vode dodajte još jedan sastojak i imaćete neverovatan obrok
Otkrićemo vam trik kako da kuvate krompir kako bi dobili najbolji ukus ove namirnice!
Sirće je proizvod koji uvek imamo, bilo belo ili vinsko, ne može da nedostaje u našem kuhinjskom ormariću. Sirće je odlično ekološki prihvatljivo i efikasno sredstvo za čišćenje, ali još uvek ne znate šta može da uradi za krompir. Kako beli krompir ima veći udeo skroba, idealan je (zbog brašnaste teksture) za pripremu ukusnog pirea.
S druge strane, tvrđi krompir (voštane teksture) je idealan za pripremu pomfrita ili pečenog krompira. Sve što treba da uradite je da kuvate krompir 30 minuta i posle 15 minuta kuvanja dodajte so i malo sirćeta.
Sirće pomaže krompiru da formira tanku kožicu spolja, tako da im koža pomaže da zadrže oblik. Bilo koje sirće da koristite, poslužiće. Ne zaboravite da ne dodajete previše da biste izbegli gorak ukus krompira. Jedna kašičica je dovoljna za 4 ili 5 krompira. Uz to, pH sirćeta sprečava razlaganje pektina iz krompira.
Umesto sirćeta možete koristiti i limunov sok. Zahvaljujući ovoj metodi, ukus krompira postaje intenzivniji. Vredi pokušati, jer je krompir sa limunovim sokom veoma dobra kombinacija.
Komentari 0
ostavi komentar