Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

19. 11. 2024. 07:14 0

Lepinja punjena sirom iz rerne! Hrskava spolja, a iznutra mekana kao duša (VIDEO)

Lepinja punjena sirom iz rerne – recept koji se sprema se brzo, a rezultat je jednostavno fantastičan: spolja hrskava, a iznutra meka i kremasta, topi se u ustima već pri prvom zalogaju.

Bilo da je poslužite za doručak, užinu ili laganu večeru, recept za ovu lepinju oduševiće vas svojom aromom i ukusom sveže pečenog testa. Spoj hrskave spoljašnjosti i nežne, vazdušaste unutrašnjosti čini je pravim užitkom za nepca.

A unutra? Rastopljeni mocarela sir, savršeno rastegljiv i kremast, daje ovoj lepinji neodoljivu teksturu i bogatstvo ukusa koje će vas naterati da zatražite još jedan komad!

Sastojci:

Testo

– 200 g brašna za hleb
– 1 jaje na sobnoj temperaturi
– 80 ml toplog mleka
– 4g suvog kvasca (velika 1 kašičica)
– 20 g šećera (2 kašike)
– 3 g soli (ravna 1 kašičica)
– 30 g rastopljenog neslanog putera (5 kašika)

Punjenje

– 2 krompira (430g) težina sa korom
– 3 prstohvata soli
– Malo bibera u prahu
– 40 g kreme ili mleka (4 ~ 5 kašika)
– 140 g mocarela sira

Preliv

– mleko
– 2 kašike rastopljenog neslanog putera
– peršun (opciono)

Priprema:

U posudi pomešati jaje i mleko, pa dodati kvasac i šećer i ponovo umešati. Dodajte brašno i so pa sve dobro izmešajte, a onda počnite da mesite rukom dok se ne sjedini u testastu masu. Zatim dodajte otopljeni puter. Glatku masu podelite na dva dela oblika loptice, ostavite u posudi i prekrijte plastičnom folijom da odstoje sat vremena.

Isecite krompire nlepina kriške i skuvajte ih. Potom tako skuvanim kriškama dodajte soli i bibera, pa izgnječite kao za pire i dospite mleka.

Testaste loptice izvucite iz posude i mesite prvo rukama, zatim razvucite oklagijom i jedno testo stavite na pleh preko papira za pečenje, a drugo odložite. Zatim ravnomerno razmažite pire preko testa u plehu, pa pospite rendani mocarela sir, a onda sve poklopite drugim parčetom testa i na krajevima „ušuškajte“ jedno testo preko drugoga.

Prekrijte plastičnom folijom i neka odstoji 10-20 minuta.Zatim dobro premažite mlekom i prstima napravite udubljenja odozgo. Ubacite u rernu na 160 stepeni i neka se peče oko 30 minuta.
Kada izvučete iz rerne, premažite istopljenim puterom i pospite sitno seckanim peršunom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Preispitivanje

Zoran Živković [15.11.2024.]




Video dana

Ludi selfi, pa još luđi ples

Anketa

Da li će neko odgovarati zbog nesreće u Novom Sadu?

Rezultati