Kuhinjica
04. 09. 2024. 07:00 0
Punjene prženice kojima niko ne može da odoli! Obožavala ih je cela Jugoslavija
Ovom jelu niko nije mogao da odoli. Prženice su se nekada pravile od debelog parčeta hleba punjenog slaninicom i jajima, a danas se to zaboravilo!
Ovaj doručak će vas vratiti u detinjstvo!
Sastojci:
20 g putera
3-4 parčeta hleba
Za punjenje:
2 jajeta
1 kašičica origana
100 g šunke
120 g tvrdog sira
Priprema:
Istopite puter, pa poređajte parčiće hleba kojima ste izvadili sredinu. Umutite jaja, posolite, pospite origanom, pa dodajte seckanu šunku i rendani sir. Dobro sjedinite.
Ubacite smesu u šupljinu hleba, poravnajte i poklopite, pa pržite nekih 7 minuta. Zatim okrenite sa druge strane, ponovo poklopite i pržite još 3 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar