Kuhinjica
02. 09. 2024. 07:11 0
Pohovana jaja! Kraljevski doručak koji ćete obožavati (VIDEO)
Ako ne znate kako da iskoristite jaja mi vam donosimo super recept. Ispohujete belanca, a onda ih napunite pikantnom smesom od žumanaca.
Punjena jaja su jeli i imperatori u starom Rimu, a njihova priprema je jednostavna. Ovako pripremljena punjena jaja možete da služite kao predjelo ili kao večeru.
Sastojci:
15 jaja
1 šolja brašna
1 šolja prezli
4 kašike majoneza
1 kiseli krastavac
2 kašike senf
1 kašičica ljutog sosa
Priprema:
Jaja (12 komada) tvrdo skuvajte, pa presecite po dužini. Odvojite belanca od žumanaca, pa žumanca sklonite sa strane.
Belanca uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja (3 komada) i na kraju u prezle. Pažljivo stavite jaja u vrelo ulje. Pržite 2-3 minuta, pa okrenite. Izvadite iz tiganja i ređajte na ubrus da se ocede od viška ulja.
Žumancima dodajte majonez, sitno seckani kiseli krastavac, senf, ljuti sos, so i biber i izgnječite dok smesa ne postane glatka. Napunite kesu za zamrzivač ili špric za kolače dobijenom smesom. Napunite pohovana belanca, pospite paprikom i poslužite!
Komentari 0
ostavi komentar