Kuhinjica
03. 08. 2024. 07:05 0
Najbolji recept za musaku! Ovako se sprema korak po korak - uspeva i početnicima
Iskoristite letnji period da napravite tradicionalnu musaku koja će biti odličan obrok za čitavu porodicu.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa (svinjetina i junetina)
1 kg krompira
1 glavica crnog luka
2-3 čena belog luka
2 jajeta
200 ml mleka
200 ml pavlake za kuvanje
So i biber po ukusu
Ulje za prženje
Peršun (po želji)
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Stavite ga u posoljenu vodu i kuvajte oko 10 minuta dok ne omekša. Zatim ga procedite i ostavite sa strane.
Na malo ulja propržite sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i pržite dok ne dobije smeđu boju. Dodajte sitno seckani beli luk, so, biber i peršun po želji. Pržite još nekoliko minuta dok meso ne bude potpuno gotovo.
U pleh za pečenje (najbolje veličine 20x30 cm) stavite sloj krompira tako da pokrijete dno. Preko krompira stavite sloj mlevenog mesa. Nastavite naizmenično slagati slojeve krompira i mesa dok ne potrošite sav materijal, završavajući slojem krompira.
U posudi umutite jaja, dodajte mleko i pavlaku za kuvanje. Dobro izmešajte i prelijte preko musake u plehu. Rernu zagrejte na 200°C. Musaku pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta, dok krompir ne dobije zlatno-smeđu boju i dok preliv ne bude čvrst.
Izvadite musaku iz rerne i ostavite je da se malo ohladi pre sečenja. Servirajte toplo uz salatu po želji.
Komentari 0
ostavi komentar