Kuhinjica
22. 04. 2024. 07:01 0
Domaća pileća pašteta: Vredi truda!
Namaz od piletine koji možete sami da napravite.
Sastojci:
– kašičica maslaca (za prženje)
– glavica crvenog luka
– 650 g očišćenih pilećih bataka
– 3 čena belog luka
– so
– 100 ml belog vina
– prstohvat mlevene crvene paprike
– prstohvat bibera
– prstohvat kari praha
– 1 kašika soja sosa
– 90 g maslaca
– kašika majoneza
– pola kašičice senfa
– dve kašike maslinovog ulja
(koristite maslac za zalivanje ako je potrebno)
Priprema:
Na kašičici maslaca propržite isečen crveni luk. Meso isecite na male komade i pomešajte ga sa lukom. Posle toga dodajte seckani beli luk, so, crvenu papriku, biber, soja sos, kari u prahu i vino. Sve kuvati oko 40 minuta, piše Klix.ba.
Maslac iseći na tanke kriške i ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Pomešajte ga sa mesom. Zatim stavite smesu u blender i dodajte majonez, senf, maslinovo ulje i izmiksajte. Posolite po potrebi.
Stavite paštetu u činije i prelijte tankim slojem otopljenog maslaca. Ostavite da odstoji u frižideru.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar