Kuhinjica
21. 04. 2024. 07:01 0
Posna sarma: Najbolji izbor!
U toku je post, a posna sarma može da bude odlična opcija za dobar ručak.
Sastojci:
– 1 veća glavica kiselog kupusa
– 1 šolja pirinča
– 1 šolja sojinih ljuspica (ili sojinih komadića, potopljenih u vodi)
– 1 veza mladog luka, sitno iseckanog
– 2 šargarepe, rendane
– 2 kašike paradajz pirea
– 2 kašike ulja
– so, beber i drugi začini, po ukusu
Priprema:
Kiseli kupus očistite od spoljnih listova, pa odvojite listove jedan po jedan. Ako su listovi previše kiseli, možete ih kratko prokuvati u vodi da bi omekšali.
U većoj posudi, pripremite fil tako što ćete propržiti sitno iseckan mladi luk na ulju dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu i nastavite dinstanje još nekoliko minuta, piše City Magazine.
Dodajte oceđene sojine ljuspice (ili komadiće), paradajz pire, pirinač i začine po ukusu (so, biber, vegeta ili drugi začini). Dobro promešajte sve sastojke.
Uzimajte po jedan list kiselog kupusa, stavite malo pripremljenog fila na sredinu i uvijte u sarmu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav fil i listove kupusa.
Slažite sarmice u veću šerpu ili lonac, poređajte ih jednu do druge. Možete ih dodatno posoliti i pobiberiti ako želite.
Prelijte sarme vodom tako da ih prekrije, pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj temperaturi od 45 do 60 minuta, ili dok pirinač ne omekša i sarme ne budu gotove.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar