Kuhinjica
30. 03. 2024. 07:10 0
Preukusna i presočna piletina s blitvom
Veoma brzo se pravi, a ukus je divan.
Sastojci:
-500 g pilećeg filea
-100 g kačkavalja
-100 g šunke
-200 g blitve
-so, biber
-ulje
-1 dl neutralne pavlake
-kajmak
Priprema:
1. Blitvu oprati, očistiti od drškica, iseckati i pržiti na ulju oko pet minuta.
2. Pileći file iseći na četiri dela i dobro ga izlupati. Na polovinu šnicle staviti tanko isečen kačkavalj, blitvu i šunku. Začiniti i preklopiti drugom polovinom.
3. Pržiti na malo ulja oko 15 minuta. U drugoj posudi izmešati mladi kajmak s pavlakom i zagrejati do krčkanja.
4. Punjene šnicle iseći napola i preliti sosom. Servirati uz pire krompir, pirinač ili grilovano povrće.
Komentari 0
ostavi komentar