Kuhinjica

Direktno.rs [ Izvor: Klix.ba ]

20. 01. 2024. 09:37 0

Koliko mleveno meso može da bude zamrznuto?

Tek kupljeno mleveno meso u frižideru može stajati dan, najviše dva, pa bi najbolje bilo, ako ne planirate da ga potrošite u tom periodu, da ga zamrznete. Međutim, koliko dugo ono može ostati u zamrzivaču?

Uobičajena vrsta mlevenog mesa je mlevena govedina, ali mnoge druge vrste mesa se pripremaju na sličan način, uključujući svinjetinu, teletinu, jagnjetinu, kozje meso i živinu. Mleveno meso je vrlo često u upotrebi, pa je važno znati koliko dugo ga možete čuvati zamrznutog.

Ako je termički obrađeno i pravilno skladišteno, meleveno meso može da bude zamrznuto dva do tri meseca i ukus se neće toliko jako menjati.

Takođe, važno je i kako je meso spakovano. Ako je u originalnom pakovanju, može stajati do dve nedelje, a ako planirate da ga držite duže od toga, bilo bi dobro da to pakovanje omotate folijom ili ga stavite u kesu za zamrzavanje.

Gubitak vlage jedan je od glavnih razloga zašto mleveno meso gubi na jačini ukusa nakon što stoji duže vreme, tvrde iz U.S. Department of Agriculture (USDA), čak i ako stoji u zamrzivaču, što znači da ni tamo ne može stajati doveka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati