Kuhinjica

[ Izvor: Mediji ]

11. 01. 2024. 05:37 1

Najjednostavnija slana sendvič torta

Recept za najjednostavniju slanu tortu se bazira na tost hlebu, što je razlog da torta bude jako brzo gotova, a podjednako je ukusna kao i pečena.

Najjednostavnija sendvič slana torta pravi se brzo, nije komplikovana za pravljenje, a biće ukusan prilog ili predjelo za svaku priliku. Možda će vam se dopsti i slana torta u tri boje, isprobajte. Za najjednostavniju sendvič slanu tortu biće vam potrebno vreme samo zbog toga što mora da odstoji u frižideru. Evo kako se pravi!

Sastojci:

Za tortu:

18 komada tost hleba
3 kuvana jajeta
95 g kiselih krastavaca (isecite na male komade)
550 g šunke
380 g majoneza
380 g pavlake
125 g kačkavalja (iseckanog)

Za ukras:

2 kuvana jajeta (nasečena)
150 g mocarela sira (iseckanog)
kečap
kiseli krastavci

Recept za najjednostavniju slanu tortu:

Pripremite jaja, pavlaku i majonez:

Najjednostavniju sendvič slanu tortu počnite da pravite tako što ćete da skuvate jaja i oljuštite ih. Isecite tri jajeta i ostavite ih sa strane. Preostala dva jajeta nasečemo na tanke komade. U činiju srednje veličine dodajte pavlaku i majonez. Mešajte lopaticom dok se ne sjedine. Podeliti na četiri jednaka dela.

Podelite glavne sastojke u svaku od 4 mešavine pavlake i majoneza:

U jednu od porcija majoneza/pavlake dodajte šunku. Mešajte dok se ne sjedine. Dodajte kisele krastavce u drugi deo majoneze/pavlake i mešajte dok se ne sjedine. Dodajte kačkavalj i iseckana jaja u treći deo majoneze/pavlake. Nežno mešajte dok se ne sjedine. Za glazuru sendvič slane torte koristimo četvrti deo majoneze/pavlake, koji neće imati fil.

Ređajte tost i fil:

Dodajte jedan sloj hleba, pokrivajući tacnu. Premažite mešavinom šunke i ravnomerno rasporedite lopaticom. Dodajte još jedan sloj hleba i premažite ga jajima i mešavinom kačkavalja. Raširite lopaticom. Dodajte još jedan sloj hleba i premažite ga mešavinom kiselih krastavaca. Raširite lopaticom. Zatim dodajte još jedan sloj hleba i premažite mešavinom majoneza i pavlake. Premažite lopaticom, pokrivajući i stranice torte. Ovo neće biti gusta glazura.

Ukrasite tortu:

Uzmite iseckanu mocarelu i pokrijte vrh slane sendvič torte i strane. Ukrasite tortu ukrasima po želji i stavite u frižider na najmanje dva sata. Isecite na manje komade i poslužite. Uživajte u najjednostavnijoj slanoj sendvič torti!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati