Kuhinjica
03. 01. 2024. 07:00 0
Komplet lepinja za dug dan: Može i kod kuće!
Ne morate da čekate da krenete put Užica da biste uživali u ovom čuvenom specijalitetu. Kupite lepinje u nekoj boljoj pekari, a ostalo ćete sami.
Sastojci:
4 lepinjice
4 jaja
stari kajmak, 8 kašika
pretop od pečenja, 12 kašika
Kako pripremiti:
Svaku lepinju odozgo secite u krug tako da dobijete poklopčić, a da u donjem delu treba da ostane udubljenje, pa donji deo lepinja poređajte u pleh.
U svako udubljenje stavite po jedno jaje i po dve kašike omekšalog kajmaka. Sve to umutite u samoj lepinji, odozgo stavite poklopčić i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite 10 do 15 minuta i potom izvadite lepinje.
Sklonite poklopčiće i svaku lepinju zalijte sa po tri kašike zagrejanog pretopa od pečenja. Odmah poslužite. Možete ih jesti samo takve, ali i poslužiti uz pršutu i sir.
*Pretop su svi oni sokovi koji ostanu u plehu posle pečenja mesa. Skupite ih u teglicu i čuvajte u frižideru za ovaj specijalitet.
Komentari 0
ostavi komentar