Kuhinjica
02. 01. 2024. 06:18 0
Španska pita - nestaće u sekundi!
Ima li neko da ne voli špansku pitu?
Sastojci:
4 jaja
1-1,5 kašičica soli
200 ml ulja
400 ml mleka
200 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog brašna (oštrog)
1 prašak za pecivo
200 g stišnjene šunke (pizza šunke, ili neke druge salame)
200 g trapist sira
120 g kiselih krastavaca
120 g kisele crvene paprike
Priprema:
1. Najpre iseckajte krastavce, papriku i stišnjenu šunku na sitne kockice a trapist sir narendajte.
2.Pripremite odgovarajući pleh, vrlo malo ga nauljite i pospite sa malo brašna.
3. Uzmite odgovarajuću posudu pa u njoj izmutite mikserom jaja, dodajte so po ukusu, zatim dodajte ulje i mleko. U drugoj posudi sjedinite obe vrste brašna i prašak za pecivo, promešajte i dodajte u prvu posudu sa jajima. Dobro izmešajte mikserom.
4. Na kraju dodajte i seckane krastavce, papriku, šunku i rendani trapist sir, pa sve dobro izmešajte (najbolje kašikom)
5. Smesu ulijte u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 45 minuta, a može i kraće na 200 stepeni malo kraće. Pita je gotova kada lepo porumeni.
Komentari 0
ostavi komentar