Kuhinjica
01. 01. 2024. 08:00 0
Čorba za mamurluk: Naravno - paradajz!
Stigao je prvi dan 2024. Nema kuvanja, dan je za odmor, ali bi dobro došla čorbica od paradajza, za mamurne posle najluđe noći, kao i sve ostale.
Potrebno je:
1 manja glavica crnog luka,
1 kašikica crvene mlevene paprike,
1 l paradajza,
1/2 litre vode,
celerov i/ili peršunov list,
so i biber po ukusu.
Po želji malo pirinča ili neke testenine
Priprema:
Na malo ulja ili masti (kašika ulja ili na vrh kašike masti) kratko propržite glavicu luka (onako u komadu) samo da počne da miriši. Dodajte "alevu" papriku i nalijte sokom od paradajza i vodom. Što se tiče odnosa paradajz-voda, možete dodati i više vode ako je sok gušći, ili manje ako je sok redak. To procenite sami, samo vodite računa da ne razredite previše paradajz, da čorba ne bi bila previše "vodena".
Sve posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte na laganoj vatri desetak minuta. Ako je paradajz jako kiseo možete u čorbu dodati i jednu kašikicu šećera. Posle desetak minuta kuvanja, u čorbu možete zakuvati rezance, pirinač, flekice...
Na kraju dodajte punu šaku iseckanog peršunovog ili celerovog lista.
Komentari 0
ostavi komentar