Kuhinjica
06. 01. 2024. 07:00 0
Pita s povrćem: Idealna za Badnji dan
Posno predjelo će obogatiti svaku trpezu, pogotovo ako je u pitanju pita sa povrćem.
Danas postoji milion različitih recepata za posna jela i sve manje je odricanja. Postoje zamenske namirnice za skoro sve i možete da spremate neka od najukusnijih jela. Kako je u toku Božićni post, a približava se i Badnje veče, naš predlog je da napravite preukusnu posnu pitu sa raznovrsnim povrćem.Nije vam potrebno posebno kulinarsko umeće, a ni sastojci nisu skupi, a ovo posno predjelo je idealno za sve prilike.
Sastojci:
1/2 kg krompira
1/2 kg šargarepe
1/2 kg kupusa
1/2 kg spanaća
1/2 kg kora za pitu
200 g graška
300 g pečuraka
200 g sojinih pahuljica
2 crna luka
1 šoljica ulja
1 šoljica kisele vode
Priprema:
Na malo više ulja propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckani krompir, šargarepu, kupus i pečurke. Promešajte, kratko propžite, pa dodajte sojine pahuljice, a na kraju i obaren spanać i grašak. Posolite i pobiberite, a ako želite dodajte još neki začin. Pomešajte ulje i kiselu vodu.
Tepsiju malo nauljite, pa stavite koru, premažite smesom od ulja i kisele vode, pa stavite još jednu koru. Preko pospite malo fila od povrća, a onda nastavite da ređate kore i fil, dok sve ne utrošite. Poslednji red treba da budu kore koje ćete premazati smesom od ulja i kisele vode. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30 minuta.
Komentari 0
ostavi komentar