Kuhinjica

[ Izvor: Moja mala kuhinja ]

07. 12. 2023. 05:37 0

Napravite domaće kockice za supu (VIDEO)

Kupovne kockice sadrže 50 odsto soli, dok se ovom receptu koristi samo deset odsto.

Kockice za supu su jedan od omiljenih sastojaka mnogih kuvara - osim što se koriste za brzinsku "supicu iz kesice", odlične su za mnoga druga jela u koje se inače stavlja bujon, ili umesto suvog začina koji stavljamo u gotovo svako jelo.

Zgodno ih je uvek imati u frižideru, a ako želite zdraviju varijantu bez aditiva i pojačivača ukusa, predstavljamo vam fenomenalan recept.

Sastojci: 4-5 šargarepi, komorač, koren celera, štapić i nekoliko listova celera, paškanat, koren peršuna, praziluk, keleraba, dve tikvice, dve ravne kašičice kurkume, peršun, maslinovo ulje, so.

Priprema: Povrće operite i osušite. Nemojte ništa izbacivati, ako želite da dobijete ukus kupovnih kockica. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i dodajte sitni seckanu šargarepu. Dinstajte je poklopljenu na laganoj vatri dok seckate praziluk. Seckajte jedno po jedno i dodajte u tiganj, dok se prethodno lagano dinsta, osim tikvica i peršuna. Sve zajedno dinstajte još 20 minuta. Dodajte sada i tikvice i dinstajte još 5 minuta, pa na kraju dodajte iseckan peršun. Promešajte, poklopite i ostavite da stoji tako deset minuta.

Pripremite jednu vanglu i vagu. Veoma je važno da izmerite smesu, kako biste znali koliko soli da stavite. Kupovne kocke sadrže 50 odsto soli, a u ovom receptu koristimo 10 odsto. Ako želite slanije jelo i intenzivniji ukus, stavite u jelo više kockica. Znači, ako ste dobili 1500 grama, stavljate 150 grama soli. Dodajte sada i kurkumu, pa masu izmiksajte štapnim mikserom.

Izručite masu na papir za pečenje i formirajte pravougaonik. Poravnajte i stavite u zamrzivač na nekoliko sati. Izvadite, zasecite malo nožem kao da ćete seći kockice, pa vratiteu zamrzivač do sutra. Tek sutradan isecite skroz kockice i stavite u kesice za zamrzivač, gde ćete ih i čuvati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati