Kuhinjica
21. 10. 2023. 07:00 0
Cimet rolnice sa jabukama i krem sirom
Zasladite se cimet rolnicama sa jabukama i krem sirom. Zamirisaće cela kuća!
Ništa ne zamiriše tako primamljivo kao cimet rolnice. Jedna su od prvih asocijacija na jesen, a mi vam za danas predlažemo mekane i mirisne rolnice sa cimetom i jabukama i glazurom od krem sira. Obradujte ukućane provereno dobrom poslasticom.
Sastojci
Za testo:
3,5 šolja brašna
3/4 šolje toplog mleka
1/2 šolje tople vode
1/3 šolja ulja
1 kašičica soli
2 ¼ kašičice suvog kvasca
1/4 šolje javorovog sirupa
Za nadev:
4 jabuke
3/4 šolje smeđeg šećera
1/2 šolje + 1 kašika putera
1/3 šolje vode
1 kašika cimeta
1/4 kašičice đumbira
1/4 kašičice muškatnog oraščićaZa glazuru:
120 g krem sira
120 g puter
1/4 šolje javorovog sirupa
1/4 kašičice cimeta
2 kašičice ekstrakta od vanile
Priprema:
U posudu ubacite smeđi šećer, cimet, đumbir i muškatni oraščić, dobro promešajte pa odvojite 4 kašike sa strane. Oljuštite i sitno iseckajte jabuke, otopite u tiganju kašiku putera, dodajte iseckane jabuke i 4 kašike smese sa cimetom. Dobro promešajte. U posudu dodajte brašno, kvasac, so, promešajte, pa dodajte mleko, vodu, ulje i javorov sirup. Umesite testo koje ćete ostaviti da odstoji 5 minuta. Na površini posutoj brašnom razvucite testo oklagijom u veliki i stanjen krug. Premažite puterom (1/2 šolje), pospite smesom sa smeđim šećerom i cimetom, pa na kraju dodajte i jabuke. Urolajte, pa koncem za zube podelite na 12-13 komada. Poređajte po plehu obloženom pek papriom, pa prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da odstoje 30 minuta, pa pecite na 350°C oko 25-30 minuta. U posudu dodajte puter, krem sir, javorov sirup, ekstrakt od vanile i cimet, pa umiksajte. Premažite glazurom rolnice.
Komentari 0
ostavi komentar