Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

15. 10. 2023. 06:37 0

Nedeljom gurmanski: Nadevene rolovane šnicle

Slasni ručak za celu porodicu.

Potrebno je:

4 teleće ili svinjske šnicle
po ukusu sveže mleveni biber
po ukusu so
100 g polutvrdog žutog sira (kačkavalj, gauda)
meko brašno (za oblaganje šnicli)
ulje (za nešto dublje prženje)

Za sos:

2-3 kašike ulja (u kome se pržilo meso)
1-2 čena belog luka
200 g kisele pavlake 20 % mm
1 prstohvat soli
1 prstohvat bibera
1 ravna kašika senfa
1 kašika iseckanog peršuna

Priprema

Meso isprati u hladnoj vodi, posušiti kuhinjskim ubrusom i odstraniti suvišnu masnoću. Sir iseći prema veličini šnicle na pravougaone komade. Istanjiti meso tučkom pazeći da šnicla ostane cela, posoliti i pobiberiti. Na svaku šniclu staviti komad sira, pa prebaciti bočne strane prema sredini i urolati. Pričvrstiti sastav čačkalicom, uvaljati rolnicu sa svih strana u brašno i otresti višak. Zagrejati malo više ulja na umerenoj temperaturi, pa pržiti rolnice oko 10 minuta uz okretanje. Ako bude izlazio otopljeni kačkavalj, znači da nismo dobro namestili čačkalice, pa ćemo sledeći put to bolje da uradimo. Izvaditi meso iz tiganja i ostaviti da se prohladi da bismo mogli da izvadimo čačkalice. Ako šnicle zatvaramo s dve i više čačkalica, prebrojati ih prilikom stavljanja i kasnije prilikom skidanja, a broj bi trebalo da se slaže.

U drugi tiganj staviti 2-3 kašike ulja u kome se pržilo meso, pa dodati iseckan beli luk. Pripremati na tihoj vatri, jer su sastojci osetljivi na visoku temperaturu. Čim je luk zamirisao, a ne sme da požuti, dodati kiselu pavlaku - 200-300 grama, u zavisnosti od toga koliko nam sosa treba. Posoliti, pobiberiti, dodati senf i iseckan peršun. Mešajući sačekati da proključa, pa skloniti s vatre. Vratiti rolnice (bez čačkalica) u sos i sačekati nekoliko minuta da se ponovo zagreju, a kačkavalj otopi. Umesto kisele pavlake možemo koristiti pavlaku za kuvanje, a u tom slučaju ostaviti da sos malo duže kuva da bi se zgusnuo pre dodavanja rolnica. Poslužiti odmah.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati