Kuhinjica
23. 08. 2023. 06:50 0
Hrskavi grčki krompir
Neverovatno je kako jedna tako jednostavna namirnica može da dosegne gastronomske visine. Recept koji vam donosimo potvrđuje da još nisu istraženi svi potencijali voljenog krompira, pa predlažemo da isprobate krompir na grčki način.
Potrebno je:
1,2 kg roze krompira
375 ml pilećeg bujona
125 ml maslinovog ulja
85 ml limunov soka
5 čenova belog luka
1 kašičica origana
2 kašičice soli
Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. U pleh sipajte pileći bujon, limunov sok, ulje, origano, so i ispasirane čenove belog luka. Sve dobro promešajte i u smesu dodajte kriške krompira.
Još jednom sve promešajte. Stavite u rernu i pecite oko 20 minuta, a potom izvadite pleh, promešajte krompir sa tečnošću, pa vratite da se peče još 25 minuta. Ponovo izvadite krompir, prebacite ga na drugi pleh, prelijte ga preostalim sokom od pečenja i pecite još dvadesetak minuta dok ne postane hrskav i zlatkast na ivicama.
Komentari 0
ostavi komentar