Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

16. 08. 2023. 06:00 0

Ništa bez čorbice od paradajza

Kremasta čorba da okrepite telo zalogajima na kašiku.

Potrebno je:

1 glavica crnog luka
5 paradajza
po ukusu so
po ukusu biber
5 kašika maslinovog ulja
po ukusu suvi biljni začin
100 ml pavlake za kuvanje
2 kašike brašna
3 kašike pasiranog paradajza
2 kašike maslaca
800 ml vode

Priprema:

Opran paradajz iseći na polovine. Pleh obložiti pek-papirom i poređati paradajz. Posoliti, pobiberiti i preliti maslinovim uljem. Peći 20 ninuta na 180 stepeni, pa izvaditi pleh iz rerne i paradajz oljuštiti te odložiti sa strane. Maslac staviti u šerpu, otopiti, pa dodati sitno seckan crni luk te propržiti. Pasirani paradajz pomešati sa brašnom, dodati u šerpu sa lukom, sipati vodu, umešati oljušten paradajz i kuvati 20 minuta. Ispasirati štapnim mikserom. Zatim dodati pavlaku za kuvanje, suvi začin, so, biber i skloniti sa vatre te poslužiti.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Božićna čarapa

Zoran Živković [07.01.2025.]




Video dana

Težak ulov

Anketa

Da li će SAD zaista uvesti sankcije NIS-u?

Rezultati