Kuhinjica
12. 08. 2023. 07:00 0
Mini pice od patlidžana
Uživaćete u ovom interesantnom receptu.
Potrebno je:
1 kom (450 g) patlidžana
2 kom (250 g) paradajza
malo maslinovog ulja
malo krupne morske soli
Za premaz patlidžana:
oko 50 ml maslinovog ulja
1 čen belog luka
malo soli
malo bibera mlevenog
malo mešavine mediteranskog začinskog bilja
malo slatke crvene paprike
malo mešavine bibera sa belim lukom u prahu (gotov proizvod)
Sastojci za nadev:
100 g stišnjene šunke
150 g mariniranih šampinjona u listićima
100 g rendanog kačkavalja
malo mešavine mediteranskog začinskog bilja
malo rendanog parmezana (gotov prouzvod)
Priprema
U činiju staviti oko 50 ml maslinovog ulja, dodati so, izgnječen beli luk, biber mleveni, mešavinu bibera i belog luka u prahu, mlevenu slatku papriku i mediteransku mešavinu začina, te dobro izmešati.
Patlidžan oprati odrezati krajeve, tek toliko da se izravna te narezati na kolutove 3-5 mm debljine. Ja sam rezala pomoću električnog aparata za rezanje, ali ručno, jer mi elektrika ne radi, prvenstveno zato da dobijem kolutove iste debljine.
Od jednog patlidžana sam dobila 13 kolutova. Paradajz oprati i narezati na toliko kolutova koliko ima kolutova patlidžana.Mini pice od patlidžana
U tepsiju staviti papir za pečenje i poprskati ga sa malo maslinovog ulja, poslagati kolutove patlidžana te ih istom premazati začinjenim maslinovim uljem sa jedne strane i druge strane.
Na tako pripremljene patlidžane staviti po 1 kolut paradajza na svaki patlidžan te svaki kolut paradajza posuti sa malo krupne morske soli. Staviti peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 15 minuta.
Izvaditi iz rerne (rernu ne isključivati) i na paradajze staviti stišnjenu šunku, marinirane šampinjone, rendani kačkavalj i malo ribanog parmezana te posuti sa mediteranskom mešavinom začina. Staviti peći na 180 još 15 minuta
Komentari 0
ostavi komentar