Kuhinjica
04. 08. 2023. 06:00 0
Čokoladni banana hleb, prste da poližeš
Kad ga probate postaće vam jasno zašto ga Amerikanci toliko vole.
Sastojci:
banane - 3 kom., velike, zrele
jaja - 2 kom.
maslac - 115 g, rastopljen
šećer - 150 g
brašno - 190 g
kakao - 40 g
soda bikarbona - 1/4 kašičice
so - 1/4 kašičice
ekstrakt vanile - 1 kašičica
čokoladni čips - 175 g, + za preliv
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U velikoj posudi promešajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Stavite sa strane.
U veću posudu zgnječite banane, dodajte jaja i umutite da se sjedine. Dodajte rastopljeni maslac, ekstrakt vanile i umutite dok se ne sjedini. Dodajte šećer i umutite dok se ne sjedine.
Suve sastojke dodajte mokrim, mešajte dok se ne sjedine i izjednače. Dodajte čips od čokolade i promešajte.
Ulijte testo u tepsiju za hleb veličine 23x23 cm obloženu papirom za pečenje. Pospite malo čipsa odozgo (opcionalno).
Pecite 50-60 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista.
Ostavite da se ohladi pre sečenja.
Komentari 0
ostavi komentar