Kuhinjica
18. 07. 2023. 07:00 0
Najbolji domaći sladoled
Ako ste pravi ljubitelji sladoleda, ovaj recept ćete obožavati!
Pratite sledeće korake i dobićete fenomenalnu kremastu poslasticu kao što su pravili vrsni majstori u starim poslastičarnicama!
Sastojci za najbolji domaći sladoled:
- 200 mililitra slatke pavlake,
– 1 šolja mleka,
– 1 kesica vanilin šećera,
– prstohvat soli,
– 4 kašike šećera,
– 100 grama crne čokolade.
Priprema: Prvo zagrejte mleko i dodajte mu 2 kašičice šećera i prstohvat soli. Čokoladu sitno nasecite i dodajte u uzavrelo mleko. Uz stalno mešanje na laganoj vatri rastopite čokoladu. Mikserom umutite slatku pavlaku i dodajte pola kesice vanilin-šećera.
Zatim, na prethodno rastopljenu čokoladu u mleku, dodajte u smesu i nastavite da mutite mikserom još nekoliko minuta kako biste dobili konzistentnu smesu. Kada krem postane čvrst, sipajte ga u plastičnu posudu i odozgo pospite razmrvljenim keksom po želji.
Stavite sladoled u zamrzivač i za 5, 6 sati, vaš domaći čokoladni sladoled će biti spreman za posluženje. Po želji možete preliti tipljenom čokoladom preko ili posuti ljuspicama od čokolade.
Ovaj domaći sladoled možete napraviti bez mleka, recept je samo potrebno malo izmeniti. Umesto običnog mleka možete staviti biljno, najbolje sojino ili kokosovo mleko, ili mleko bez laktoze. Takođe, umesto obične čokolade koja sadrži mleko, a samim tim laktozu, možete koristiti crnu čokoladu ili čokoladu za kuvanje.
Ovo će malo izmeniti ukus, sladoled će biti malo gorčiji ako koristite crnu čokoladu, ali će biti i zdraviji.
Komentari 0
ostavi komentar