Kuhinjica
14. 07. 2023. 06:00 0
Punjen plavi patlidžan zapečen u rerni
Jelo koje se može služiti toplo i hladno.
Potrebno je:
2 plava patlidžana
1 manja glavica crnog luka
2 manja paradajza
2 čena belog luka
1 kašičica aleve paprike
po ukusu soli i mlevenog bibera
po želji lista pešuna
oko 50 g kačkavalja
malo ulja
Priprema
Plavi patlidžan operite, skinite vrhove i presecite na polovine. Posolite ih i ostavite da stoje desetak minuta da puste gorčinu. Nakon toga kratko operite patlidžan ispod mlaza hladne vode, obrišite ga papirnim ubrusom i izdubite kašičicom sredinu, ali ne skroz. U sud na ulju propržite sitno seckan crni luk pa dodajte seckan beli luk, jedan seckan paradajz i iseckanu sredinu plavog patlidžana. Posolite, pobiberite, dodajte alevu papriku i dinstajte 2-3 minuta.
Ovim nadevom napunite polutke plavog patlidžana, pospite odozgo seckani peršun, prelijte sa malo ulja, stavite isečene kolutove drugog paradajza i narendajte kačkavalj. Stavite punjene patlidžane u uljem podmazan vatrostalni sud i pecite u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni, oko pola sata. Poslužite toplo, mada je ukusno i hladno.
Komentari 0
ostavi komentar