Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

15. 05. 2023. 06:35 0

Kajgana francuskih kuvara

Kajgana je najrasprostranjenije jelo na svetu, jednostavno se pravi, a postoji mnogo načina i samim tim i dobijanje drugačijeg ukusa i teksture. Neki je vole mekanu, dok drugi dodaju razne sastojke.

A kako Francuzi najradije jedu kajganu? Kuvar i Jutjuber Bruno Albuze najviše voli svilenu i kremastu.

Za takvu kajganu su najvažnije prvo, da se kajgana pravi na srednjoj vatri (inače će se belančevine prebrzo osuše i jaje će postati suvo). Drugo, tajna za savršenu francusku kajganu krije se u stalnom mešanju jaja ali istovremenom ljuljanju tiganja.

Zvuči komplikovano? Verujte da nije!

Evo kako, korak po korak, kuvar Albouze pravi svoju omiljenu poslasticu:

1. Stavi željeni broj jaja u posudu. Još ih nemojte mešati! Stavite tiganj na šporet na srednju vatru.

2. Tek kada se tiganj ugreje stavite malo maslinovog ulja i malo putera u njega. Potom stavite jaja u tavu i žumanca „izbušite“ s pomoću žice.

3. Zatim stalno mešajte jaja oko dva minuta, a pri tome istovremeno ljuljajte tiganj tako da kajgana dobije kremastu konzistenciju. Kad se tekstura promeni, isključite šporet i onda još malo mešajte.

4. Potom dodajte kajgani još malo mleka ili kisele pavlaka, promešajte i na samom kraju pobiberite i posolite.

Prijatno!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati