Kuhinjica
13. 03. 2023. 05:56 0
Štrudla sa suvim grožđem i orasima
Poslastica za celu porodicu.
Sastojci:
Testo:
– 1 kesica suvi kvasac
– 400 g brašna
– 280 g maslaca
– 1 jaje
– 1 žumance
– 60 g šećera
Nadev:
– 350 g oraha
– 2 kašike meda
– 150 g šećera
– 80 g suvog grožđa
– rum
– cimet
– mleveni muskatni oraščić
– 200-300 ml mleka
I još…
– 1 jaje za premazivanje
– šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Kvasac pomešajte sa brašnom, dodajte listiće maslaca, pa sve razmrvite, zatim dodajte jaje, žumance i šećer, pa umešajte testo i ostavite neka odstoji najmanje pola sata.
Za nadev:
Mlevene orahe prelijte kipućim mlekom, dodajte med, šećer, suvo grožđe, rum, cimet i muskatni oraščić.
Sve dobro promešajte i ohladite.
Testo kratko premesite i isecite na tri dela. Svaki razvaljajte (oko 30×20 cm), premažite nadevom i savijte uske savijače.
Složite jednu pored druge u namašćeni pleh i premažite ih izmešanim jajem.
Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 190 do 200 stepeni.
Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu dok je još topla. Kada se malo ohladi isecite je i poslužite.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar