Kuhinjica
27. 02. 2023. 06:00 0
Mramorni kuglof sa bademima i rumom
Mramorni kuglof fantastičnog ukusa.
Sastojci:
– 4 žumanca
– 280 g šećera
– 2 vanil šećera
– 120 g omekšanog maslaca
– 50 g sitno seckanih badema
– 10 kašika mleka
– 3 kašike ulja
– 280 g pšeničnog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 4 belanca
– 2 kašike kakaa
– 2 kašike ruma
– šećer u prahu
Priprema:
Penasto izmešajte žumanca i šećer, dodajte vanilin šećer, omekšali maslac i seckane bademe. Zatim postupno dodajte mleko i ulje, a na kraju naizmenično umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i čvrstim snegom od belanaca.
Od pripremljene mešavine odvojite jednu trećinu smese, pa joj dodajte kakao i rum. Kalup namastite maslacem i izlivajte red žute smese, pa red smeđe, dok ne potrošite svu smesu.
Kuglof pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još 30 minuta. Pečeni kuglof odmah izvadite na podlogu i ostavite da se ohladi.
Pre posluživanja kuglof pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
Komentari 0
ostavi komentar