Kuhinjica
10. 02. 2023. 06:00 0
Čokoladni čizkejk sa orašastim plodovima
Ovaj sočni kolač savršen je spoj svežeg sira, obično rikote, maskarponea ili krem-sira, i mekane korice od keksa ili tankog biskvita.
Varijanta koju vam mi danas predstavljamo je upravo čizkejk koji se ne peče, od mlevenog keksa i sa mešavinom sira i čokolade, a njegov ukus se i voli i dugo pamti.
Sastojci:
Za koru
100 grama margarina
150 grama mlevenog keksa
2 kašike kakao praha
šaka mlevenih lešnika, kikirikija ili oraha
Za fil
pola kilograma maskarpone sira
300 grama čokolade za kuvanje
200 grama šećera u prahu
250 ml slatke pavlake
Za dekoraciju
orašasti plodovi po želji
topljena čokolada po ukusu
Čokoladni čizkejk bez pečenja kore - uvek dobro rešenje za brzu poslasticu
Priprema:
Pomešajte otopljeni margarin sa mlevenim keksom i mlevenim orašastim plodovima, pa to utisnite u kalup, prethodno obložen pek-papirom.
Umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, pa dodajte sir i šećer u prahu i nastavite da mutite. Otopite čokoladu na pari, pa dodajte i nju kad se malo prohladi.
Pažljivo promešajte, pa prelijte koru od keksa i margarina.
Pospite seckanim orašastim plodovima i topljenom čokoladom.
Stavite u frižider da se stegne.
Komentari 0
ostavi komentar