Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

04. 02. 2023. 07:00 0

Musaka po receptu Jugoslovenki

Najbolji recept za musaku sa krompirom i mesom koji ste do sada probali!

Musaka je bilo jedno od omiljenih jela u porodičnom domovima u Jugoslaviji, a domaćice su ga često spremale, jer ne zahteva puno vremena pored šporeta i mnogo novca. Osim toga, ukus ovog jela je predivan - obožavaju ga i deca i odrasli! Verujemo da se situacija kroz godine nije uopšte promenila, zato vam donosimo tradicionalni recept iskusnih kuvarica.

Potrebni sastojci za musaku kojoj ni najveći gurmani ne mogu da odole:

500 g mlevenog mesa
1 crni luk
krompir
začini


Za preliv je potrebno:

1 jaje
malo mleka

Savet: Ako želite da jelo brže bude gotovo kada isečete krompir kuvajte ga nekih 15 minuta, a preliv možete da obogatite pavlakom za kuvanje umesto mlekom.

Način pripreme:

U tiganj sipajte malo ulja i propržite sitno seckani crni luk. Potom dodajte mleveno meso i pržite dok ne bude gotovo i začiniti po želji. Oljušten i opran krompir isecite na deblje kolutove, pa poređajte u tepsiju, koju ste prethodno malo nauljili. Preko sipajte pola količine mesa, zatim još jedan red krompira, a onda preostalu količinu mesa. Vaša musaka je spremna za rernu!

Poslednji red neka bude krompir i malo posolite. Sipajte malo vode i pokrijte aluminijumskom folijom. Viljuškom probušite foliju na par mesta i pecite na 230°C oko sat vremena. Nakon toga sklonite foliju, pa umutite jaja sa mlekom i sipajte preko. Pecite još pola sata, ali smanjite temepraturu na 200°C.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati