Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

22. 10. 2022. 07:00 0

Kolač sa čokoladom i makom

Preukusan kolač sa makom preliven čokoladnom glazurom.

Sastojci:

– 4 jaja

– 2 srednje šolje šećera

– 1 srednja šolja ulja

– 1 srednja šolja mleka

– 2 srednje šolje brašna

– 1 1/2 šoljice maka

– 1/2 kesice praška za pecivo

Glazura:

– džem od kajsija

– 100 g čokolade za kuvanje

– malo maslaca

– malo mleka

Priprema:

Mikserom penasto umutiti jaja i ulje. Postupno umešajte šećer i mak. Nazmenično dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko uz konstantno mešanje.

Testo sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 45 minuta na 180 stepeni. Pečeno testo ostavite da se ohladi.

Rastopite džem sa malo vode i premažite kolač, a zatim prelijte čokoladnom glazurom.

Glazuru ćete napraviti tako što ćete istopiti čokoladu na nižoj temperaturi, dodati malo maslaca i malo mleka, pa mešati dok se ne sjedini.

Prijatno!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati