Kuhinjica
21. 09. 2022. 14:38 1
Kako da podgrejan pirinač bude kao tek skuvan?
Bilo da pravimo pilav, rižoto ili ga jedemo kao prilog jelu, pirinač mnogi obožavaju zbog jednostavnosti pripreme, lakoće kuvanja i raznolikog kombinovanja sa ostalim namirnicama. Pirinač ima najbolji ukus kad je svež, a onda kada ga jedemo od prethodnog dana zrna su obično suva, uprkos podgrevanju. Ipak, on vrlo lako može vratiti svoju mekoću, a za ovaj trik potrebna vam je samo obična kockica leda.
Osim raznih metoda koje možete probati, ovaj je jedan od najefikasnijih. Kockica leda je ključna da pirinač opet poprimi idealnu teksturu i bude svež. Kada u mikrotalasnoj zagrejete pirinač s ledom, on oslobađa vlagu i pirinač "vraća" u meko stanje.
Sipajte pirinač na tanjir, a led u sredinu. Na par minuta zagrejte tanjir u mikrotalasnoj, sve dok ne bude topao. Led se neće otopiti, tako da ga izvadite i uživajte u mekom i svežem pirinču!
Ukoliko zagrevate čitavu šerpu, tada vodite računa o tome da će se led brže otopiti. Probajte sa manjim komadićima leda, pa ispratite da li pirinač upija tečnost. Ako je suva, dodajte komadić po komadić leda dok ne dobijete optimalan rezultat.
Komentari 1
ostavi komentar