Kuhinjica
18. 09. 2022. 06:51 0
Ručak za 10: Oslić u vinu i povrću
Ovako pripremljena riba ima poseban ukus i nema šanse da vam se ne svidi... Obavezno probajte!
Sastojci:
1 kg oslića,
1 crni luk,
1/2 kg paradajza,
150 g maslina,
2 dl belog vina,
2 dl ulja,
brašno,
so,
biber,
suvi biljni začin,
ruzmarin.
Priprema:
Očistite, isecite i posolite komade oslića, pa ih uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.
Posebno dinstajte oljušteni paradajz, dodajte seckani crni luk, seckane masline, ruzmarin, biljni začin, so, biber, decilitar ulja i belo vino, pa dinstajte 20-25 minuta.
U vatrostalnu posudu poređate komade oslića, zalijte kuvanim povrćem i pecite u rerni na umerenoj toploti 45 minuta.
Poslužite uz bareni ili pečeni krompir.
Komentari 0
ostavi komentar