Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

18. 09. 2022. 06:51 0

Ručak za 10: Oslić u vinu i povrću

Ovako pripremljena riba ima poseban ukus i nema šanse da vam se ne svidi... Obavezno probajte!

Sastojci:

1 kg oslića,

1 crni luk,

1/2 kg paradajza,

150 g maslina,

2 dl belog vina,

2 dl ulja,

brašno,

so,

biber,

suvi biljni začin,

ruzmarin.

Priprema:

Očistite, isecite i posolite komade oslića, pa ih uvaljajte u brašno i ispržite na ulju.

Posebno dinstajte oljušteni paradajz, dodajte seckani crni luk, seckane masline, ruzmarin, biljni začin, so, biber, decilitar ulja i belo vino, pa dinstajte 20-25 minuta.

U vatrostalnu posudu poređate komade oslića, zalijte kuvanim povrćem i pecite u rerni na umerenoj toploti 45 minuta.

Poslužite uz bareni ili pečeni krompir.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Objašnjenje

Zoran Živković [28.09.2022.]




Anketa

Ko je trenutno najbolji srpski fudbaler?

Rezultati

Video dana

Vadite me odavde!