Kuhinjica
12. 09. 2022. 06:00 0
Čokoladni tart: Ukus koji osvaja
Ova fenomenalna poslastica gotova je za manje od pola sata, a baš svako će vam tražiti recept.
Sastojci:
150 g ovsenog brašna,
50 ml meda,
30 g kokosovog ulja.
Za punjenje:
50 g seckane čokolade,
150 g čokolade,
3 kašike ulja.
Za ukrašavanje:
1 štangla rendane čokolade,
2 šake seckanog koštunjavog voća po želji.
Priprema:
Sjedinite brašno, med i kokosovo ulje. Kalup za tart premažite mašću, pospite brašnom, pa dobijenu smesu rasporedite po dnu i po ivicama kalupa tako da napravite udubljenje u sredini.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta, pa kada je pečeno izvadite iz rerne.
Po sredini rasporedite sitno seckanu čokoladu. Preko nje sipajte glazuru koju ste pripremili tako što ste na tihoj vatri otopili čokoladu i ulje. Ostavite par minuta da se čokolada malo stegne.
Potom pospite rendanom čokoladom i koštunjavim voćem po želji. Isecite na trouglove i poslužite.
Komentari 0
ostavi komentar