Kuhinjica
27. 06. 2022. 06:41 0
Njoke u paradajz sosu: Ukus za sva vremena
Za ovaj jednostavan i preukusan ručak svi će vam tražiti recept.
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja,
1 glavica crnog luka,
1 crvena paprika,
1 čen belog luka,
400 g pelata,
500 g njoka,
1 kašičica bosiljka,
125 g mocarela sira.
Priprema:
Prodinstajte na maslinovom ulju naseckani luk i sitno seckanu papriku. Umešajte izgnječeni beli luk, pržite minut, pa dodajte u seckan paradajz. Kuvajte deset minuta i povremeno promešajte.
Skuvane njoke umešajte u sos. Posolite, dodajte bosiljak i premestite u posudu za pečenje. Pospite njoke razmrvljenom mocarelom i pecite oko deset minuta, dok sir ne dobije mehuriće i zlatnu boju.
Komentari 0
ostavi komentar