Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Kuhinjica

[ Izvor: Direktno.rs ]

01. 06. 2022. 06:00 0

Moka torta: Kremasti zalogaji savršenog ukusa

Desert koji morate da probate.

Sastojci:

200 g čajnog čokoladnog keksa,

100 g lešnika,

80 g mekog maslaca.

Za krem:

100 g tamne čokolade,

1/4 šoljice slatke pavlake.

Za moka krem:

200 g tamne čokolade,

60 g tečnog maslaca,

2 žumanca,

1 šoljica espreso kafe,

20 g želatina,

1 šoljica slatke pavlake.

Priprema:

U blenderu sameljite keks i lešnike. Dodajte meki maslac i dobro promešajte. Mrvice od keksa sipajte u kalup za tortu prekriven papirom za pečenje i oblikujte tanku koru visoke ivice, pritiskajući jako prstima.

Za krem ugrejte pavlaku dok ne proključa, sklonite s vatre i sipajte čokoladu. Mešajte dok ne nastane homogena smesa. Sipajte ga na podlogu od keksa i kalup ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate moka krem.

Za moka krem rastopite čokoladu i maslac na laganoj vatri u teflonskoj posudi. Dok je smesa još vruća, dodajte žumanca i snažno promešajte. Sipajte kafu, 1/3 pavlake i želatin, rastopljen na pari u malo vode. Sve dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Preostalu pavlaku umutite u tvrdi sneg i dodajte ohlađenom kremu.

Moka krem sipajte preko stvrdnutog čokoladnog krema i ostavite u frižideru nekoliko sati. Pre serviranja uklonite papir, površinu pospite kakaom i ukrasite rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se


Dijalog, to sam ja!

Zoran Živković [11.08.2022.]




Anketa

Hoće li vlast ispuniti zahteve poljoprivrednicima?

Rezultati

Video dana

Terminator