Kuhinjica
01. 06. 2022. 06:00 0
Moka torta: Kremasti zalogaji savršenog ukusa
Desert koji morate da probate.
Sastojci:
200 g čajnog čokoladnog keksa,
100 g lešnika,
80 g mekog maslaca.
Za krem:
100 g tamne čokolade,
1/4 šoljice slatke pavlake.
Za moka krem:
200 g tamne čokolade,
60 g tečnog maslaca,
2 žumanca,
1 šoljica espreso kafe,
20 g želatina,
1 šoljica slatke pavlake.
Priprema:
U blenderu sameljite keks i lešnike. Dodajte meki maslac i dobro promešajte. Mrvice od keksa sipajte u kalup za tortu prekriven papirom za pečenje i oblikujte tanku koru visoke ivice, pritiskajući jako prstima.
Za krem ugrejte pavlaku dok ne proključa, sklonite s vatre i sipajte čokoladu. Mešajte dok ne nastane homogena smesa. Sipajte ga na podlogu od keksa i kalup ostavite u frižideru da se stegne dok pripremate moka krem.
Za moka krem rastopite čokoladu i maslac na laganoj vatri u teflonskoj posudi. Dok je smesa još vruća, dodajte žumanca i snažno promešajte. Sipajte kafu, 1/3 pavlake i želatin, rastopljen na pari u malo vode. Sve dobro promešajte i ostavite da se ohladi. Preostalu pavlaku umutite u tvrdi sneg i dodajte ohlađenom kremu.
Moka krem sipajte preko stvrdnutog čokoladnog krema i ostavite u frižideru nekoliko sati. Pre serviranja uklonite papir, površinu pospite kakaom i ukrasite rendanom čokoladom ili čokoladnim mrvicama.
Komentari 0
ostavi komentar