Kuhinjica
15. 04. 2022. 06:00 0
Zdravo i ukusno: Napravite sami integralni hleb
Odavno se znaju prednosti integralnog brašna - ima više hranljivih materija, dobro je za varenje, može se jesti i kao deo dijetalne ishrane... Da vas ne bi mučilo pitanje šta zaista sadrži hleb koji možete kupiti kao integralni, rešenje je: napravite ga sami.
Nije teško.
Sastojci:
200g raženog integralnog brašna
200g heljdinog brašna
1,5 kašičica soli
7g kvasca
1 kašika meda
2 kašike maslinovog ulja
Sjemenke po želji (lan, suncokretove semenke, semenke bundeve, susam, mleveni lan...), po dve kašike, a možete i više
400ml tople vode
Priprema:
Suve sastojke sastaviti u jednu zdelu i izmešati kako bi ih sjedinili, zatim dodati i ostale sastojke i sjediniti kašikom. Smesa bude malo ređa. Kalup za hleb premazati maslacem i izliti smesu u njega.
Ostaviti oko pola sata da nadođe. Kada je testo nadošlo peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta. Čačkalicom proveriti da li je hleb pečen. Još jedna prednost integralnog hleba je u tome što se manje suši nego beli pa ga možete koristiti nekoliko dana.
Komentari 0
ostavi komentar